Scootmobiel aanvragen via de gemeente

Wij snappen als geen ander dat u mobiel wilt zijn, en mobiel wilt blijven. Om zelfstandig te zijn en zelfstandig te blijven.. Als u in aanmerking komt voor een persoonsgebonden budget krijgt u via uw gemeente een budget toegewezen. Dit kan een gedeeltelijke of een volledige vergoeding zijn. 

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Een PGB is een bedrag waarmee u zelf zorg of ondersteuning inkoopt. Als u een persoonsgebonden budget krijgt, bepaalt u zelf waar, wanneer, hoe en door wie u geholpen wilt worden.

Hoe kan ik een Persoonsgebonden Budget aanvragen?

Een PGB-vergoeding vraagt u aan bij de gemeente waarin u woont. Voor het aanvragen van deze vergoeding dient u een aantal stappen te volgen. 

1. Pgb aanvraag indienen bij de gemeente
Maak een melding bij het WMO-loket in uw gemeente. Dat kan online of telefonisch.

2. Het keukentafelgesprek: De gemeente onderzoekt uw situatie en welke hulpvraag u heeft. Ze kijken wat er nodig is om dit op te lossen. Ook wordt er gekeken in hoeverre vrienden en familie in uw omgeving u kunnen ondersteunen.

3. Verslag en voorstel: Binnen 10 dagen wordt er een verslag gemaakt van het keukentafelgesprek. In dat verslag staat een voorstel, zoals een vergoeding via een PGB, met de te ondernemen stappen.

4. Uw handtekening: Als u het eens bent met de oplossing die de gemeente biedt, stuurt u het voorstel getekend terug.

5. Beslissing: De gemeente neemt binnen 14 dagen een indicatiebesluit. 

 

Heeft u al een indicatie ontvangen? Dan is uw gemeente volgens de WMO verplicht mee te werken aan een scootmobiel verstrekt via het PGB. Ook is de eigen bijdrage in de meeste gevallen reeds in de prijs verrekend.

 

Vragen? Neem dan contact op met de klantenservice via info@scootbuddy.nl of bel gratis naar 06-22 22 33 03